Destinationer i Västerbotten

Vilda, vackra Västerbotten bjuder på varierande natur och en mängd upplevelser. För dig som vill veta mer, få aktuell information eller hjälp att planera din resa så rekommenderar vi att du kontaktar någon av våra destinationer.
Kvinna blickar ut över öppet fjällandskap i solnedgång

Gold of Lapland

Gold of Lapland sträcker sig över norra Västerbotten från kusten i Skellefteå och Robertsfors, över Norsjö, Lycksele, Malå och hela vägen till Ammarnäsfjällen i Sorsele. Här finns ett brett utbud av helt unika aktiviteter och upplevelser, den industrihistoria som präglat just vår bygd, tillverkningen av Västerbottensost och de djur och den natur som karaktäriserar just vårt område.

www.goldoflapland.com


Visit Umeå

Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln och Vännäs bildar Umeåregionen. Tillsammans erbjuder kommunerna en unik bredd. Dels stadens nöjen med shopping, restauranger och nattliv, dels vildmarken och svindlande äventyr precis runt hörnet. Orörd natur, milsvida skogar, havets dyningar längs 800 km slingrande havskust. Älvarnas brus, ljusa sommarnätter och en modern stad med ett stort kulturutbud – allt inom en timme med bil. 

www.visitumea.se


Visit Skellefteå

Skellefteå är en härlig sommarstad med aktiviteter och sevärdheter för alla smaker. Och när det är sommar ställer vi till med fest i staden med massor av musik och härliga möten. Vi bjuder även på vacker natur i form av solbadande kustland och vildvuxna skogar, kulturpärlor och spännande historia, men kanske framförallt – människor fulla av kärlek.

http://visitskelleftea.se/


Hemavan Tärnaby

I Hemavan Tärnaby är vyerna majestätiska och möjligheterna många. Söker du sommarlugnet så finns det här tillsammans med fjälläventyren som stannar i minnet. Fiska, cykla, vandra, plocka svamp eller hjortron – de somriga guldögonblicken finns nära.

www.hemavantarnaby.com

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Scroll to Top